8102
FCJ Schoonaarde
1
9577
YB SK Beveren
0
2de prov. C
#17
07/01/2018
14:30

YB SK Beveren mag haar wilde dromen over het winnen van een onverhoopte tweede periodetitel opbergen. Het verloor met 1-0 op het veld van Juventus Schoonaarde.

Onze leeuwen brachten afgelopen zondag een bezoek aan Schoonaarde, een club uit de onderste middenmoot en in theorie dus een opponent waartegen puntengewin binnen de mogelijkheden lag. Dat de wedstrijd op een zwaar veld tegen een stugge tegenstander lastig zou worden was echter voorafgaand al geweten.

En zo geschiedde. Van bij aftrap werd duidelijk hoe de thuisploeg deze klus zou klaren: met viriel tot vuil spel, vol overgave en zonder enige zin voor esthetisch spel. Dat ligt Beveren uiteraard niet en de frustraties bij onze technisch begaafde spelers werden dan ook met de minuut groter. Het enige doelpunt van de partij viel in minuut tien toen Joachim De Block zijn zesde van het seizoen oog in oog met doelman De Koster knap afwerkte. Nochtans kon vooral Beveren in de eerste helft aanspraak maken op een voorsprong. Melino Olivini kreeg twee goede kansen, maar vergat af te maken met eerst een kopbal die overging en daarna een knap schot uit de draai dat rakelings naast ging. De hele eerste helft stond echter in het teken van de strafschop(pen) die de bezoekers moesten krijgen. Tot vijfmaal (!) toe claimde Beveren een strafschop voor duw- en trekwerk, zonder resultaat. Het blijft een raadsel hoe Juventus’ betere worstelwerk in het strafschopgebied onbestraft bleef, met nota bene de scheidsrechter telkens op enkele meters van de fase. De man stond erbij en keek ernaar met de glimlach op het gezicht: we hopen oprecht dat hij deugd heeft gehad van zijn zondagmiddag.

Wat zich na de pauze afspeelde hoort simpelweg niet thuis op een voetbalveld. De thuisploeg trapte op alles wat bewoog en de referee verklaarde iedere Beverenspeler vogelvrij. Roy Penneman werd van het veld getrapt nog geen twee minuten na rust: het blijft voorlopig afwachten hoe groot de schade is, maar de derby tegen Vrasene komt ongetwijfeld te vroeg. Jimmy Potithai kreeg een slag in het gezicht op hoekschop en werd nadien bijna doormidden getrapt aan de zijlijn. Flagrant natrappen van de plaatselijke spelverdeler werd met de mantel der liefde bedekt. Aan Beverse zijde verloren de spelers langzaamaan ook de kalmte en begonnen ook zij mee te schoppen met de tegenstander. Men kan het ze niet kwalijk nemen, maar rustig blijven en voetballen had een betere werkwijze geweest. Op basis van kansen in de tweede helft verdiende Schoonaarde zelfs de zege, maar zover gaan om het hen te gunnen, daar wagen we ons ook niet aan. Integendeel, Beveren werd, bij overmaat aan ramp, een geldig doelpunt ontzegd toen Nick Pieters een vrijschop rechtstreeks in doel trapte, maar de scheidsrechter overging tot het blazen voor buitenspel.

En zo eindigde een snertnamiddag met een eerste nederlaag voor Beveren in vijf wedstrijden. Dat vraagt om een knalprestatie in de derby tegen Vrasene.

ScheidsrechterRobin Desmet
FCJ Schoonaarde Grisha Bracke (1), Jochen Claus (3), Bjorn De Bruycker (4), Wouter Van De Velde (5), Maxim Stevens (6), Lars Van Den Abbeele (7), Kenneth De Saedelaere (8), Joachim De Block (9), Jordy Verbeiren (10), Gert De Smet (11), Carl Van Riet (14)
YB SK Beveren Michiel Noeninckx (2), Yves Meirsman (4), Melino Olivini (6), Lenny Laureys (7), Jasper Sulmon (8), Jef Maes (10), Jimmy Potithai (12), Nick Pieters (13), Timmy Schippers (15), Roy Penneman (16), Ziggy De Koster (50)
Vervangingen 50' Jonas Sinnaeve (in), 50' Roy Penneman (uit), 61' Jochen Vergauwen (in), 61' Timmy Schippers (uit), 84' Niels De Smedt (in), 84' Jordy Verbeiren (uit), 85' Nick Laureys (in), 85' Nick Pieters (uit), 90' Tony De Haeck (in), 90' Gert De Smet (uit)
Gele kaarten 17' Jef Maes, 22' Wouter Van De Velde, 27' Kenneth De Saedelaere, 28' Michiel Noeninckx, 53' Timmy Schippers, 67' Gert De Smet, 75' Jasper Sulmon, 82' Lenny Laureys
Rode kaarten
Doelpunten 10' Joachim De Block (1-0)
3623
KFC Vrasene
0
2794
KSVE Bazel
0
2637
K Sparta Waasmunster
3
7326
SV Zaffelare
1
9524
HRS Haasdonk
0
7187
SKL Doorslaar
1
5861
Eendracht Buggenhout
0
4174
KFC Heikant Zele
0
2829
KJV Kruibeke
2
8126
TK Meldert
1
6258
KFCH Sinaai
2
2990
KFC Moerbeke
1
7166
SK Grembergen
6
4262
VC Sint-Gillis
0
Vercauteren
Bosman
Drinkonwheels
Vanwynsberghe
Bouwwerkenpieters
Dena
Fitrama